- គ្រឿងផ្សំ
- ម្សៅអង្ករដំណើប ៤០០ ក្រាម
- ទឹក ៣០០ មីលីលីត្រ
- ស្ករត្នោត ៤ ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ល្ងរសលីង ១០០ ក្រាម
- គ្រឿងផ្សំស្នូលនំ
- សណ្តែកលឿង ២៥០ ក្រាម (ត្រាំទឹក ២ ម៉ោង ចំហុយ ២០ ទៅ ២៥ នាទី បើដាំលាងរួចដាំតែម្តង)
- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ខ្ទិះដូង ១ ចានចង្កឺះ
- ស្ករត្នោត ២០០ ក្រាម
- សាច់ដូងកោស កន្លះចាន
- វិធីធ្វើ
- ដំបូងយកខ្ទិះដូង, ស្ករត្នោត និង អំបិលមកដាក់ដាំឲ្យពុះ បន្ទាប់មកដាក់សណ្តែកចំហុយ និងសាច់ដូងចូលកូរវាឲ្យស្ទិតជាប់គ្នាហើយឲ្យដាច់ទឹកអស់ (ធ្វើស្នូលនំ)
- យកម្សៅអង្ករលាយជាមួយទឹក, ស្ករត្នោត និងអំបិលកូរវាឲ្យទៅជាម្សៅរួចពូតវាមួយសន្ទុះទុក ១០ ទៅ ១៥ នាទី
- យកម្សៅម្តង ១ ដុំតូចល្មមតាមដែលចង់បានធ្វើឲ្យសំប៉ែត បន្ទាប់មកយកស្នូលនំលុញជាដុំមូលៗ ដាក់ពីលើម្សៅរួចហើយធ្វើវា ឲ្យជិតលុញឲ្យមូល
- បន្ទាប់មកទៀតយកទៅដាក់ឲ្យជាប់ល្ងរលុញឲ្យចូលទៅក្នុងម្សៅ រួចយកទៅដាក់ចៀនឲ្យឆ្អឹនជាការស្រេច (ភ្លើងបើកក្តៅល្មមបានហើយ)៕
0 comments:
Post a Comment