- គ្រឿងផ្សំ
- ល្ពៅ
- ខ្ទិះដូង
- ស្ករស
- ពងទា ឫ (ពងមាន់ តាមចំណូលចិត្ត)
- អំបិល
- ស្លឹកតើយ (បើចង់បានរសជាតិស្លឹកតើយ)
- វិធីធ្វើ
- យកល្ពៅទុំទាំងមូល ខ្វៀលក្បាលចេញ (កុំឲ្យធំពេក) ហើយយកស្លាបព្រា កោសបណ្តូលចេញ រួចលាងទឹកចេញឲ្យស្អាត ហើយផ្កាប់ឲ្យស្រស់ទឹកអស់ល្អ
- យកខ្ទិះដូងដាក់ចូលក្នុងចានធំមួយ (បើចង់បានរសជាតិស្លឹកតើយ ត្រូវកិនស្លឹកតើយឲ្យម៉ត់ជាមួយខ្ទិះដូចរួចច្រោះយកទឹក) ជាមួយស្ករស ពងទា និងអំបិលបន្តិច ហើយវាយបញ្ចូលគ្នាឲ្យឡើង
- (ភ្លក់មើលឲ្យផ្អែម) ទើបចាក់ក្នុងល្ពៅឲ្យពេញ យកសាច់ក្បាលដែលខ្វៀលចេញនោះ មកគ្របពីលើឲ្យដូចដើម
- បន្ទាប់មកយក មកដាក់ចំហុយឲ្យឆ្អិន ទុកឲ្យត្រជាក់យកកាំបិត កាត់រៀបដាក់ចាន រួចជាការស្រេច៕
0 comments:
Post a Comment