Tuesday, August 15, 2017

របៀប ចៀនដំឡូងជ្វា


  • គ្រឿងផ្សំ
    • ដំឡូងជ្វា ១ គីឡូ ចិតជាបន្ទះស្តើងល្មម
    • ម្សៅខ្សាយ ១៥០ ក្រាម
    • ម្សៅមី ៣០ ក្រាម
    • ម្សៅដុតនំ (Baking Soda)  ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
    • អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
    • ស្ករស ១១៥ ក្រាម
    • ខ្ទិះដូង កន្លះចានចង្កឹះ
    • ទឹក ១ ចាន ចង្កឹះលើសបន្តិច
    • ល្ងរលីង ២ ស្លាបព្រាបាយកន្លះ
    • សាច់ដូងកោស កន្លះចានចង្កឹះ
    • ប្រេងឆា កន្លះគីឡូ
  • វិធីធ្វើ
    • មុនដំបូងចាប់ផ្តើមលាយម្សៅខ្សាយ, ម្សៅមី, ម្សៅដុតនំ, អំបិល, ស្ករស, សាច់ដូង, ខ្ទិះដូង, ទឹក, និងល្ងរ
    • បន្ទាប់មកកូរច្របល់ចូលគ្នាឲ្យបានសព្វល្អប្រហែលជា ៥ នាទី
    • យកដំឡូងដាក់ចូលក្នុងម្សៅដែលលាយ រួចប្រឡាក់វាឲ្យជាប់ជាមួយម្សៅ បន្ទាប់មកយកដាក់បង់ចូលក្នុងខ្ទះដែលដាក់ប្រេងឆាក្តៅហើយ
    • បង់ចូលម្តង់មួយៗ រួចហើយចាំមើលឲ្យឆ្អិនទាំងសងខាងស្រង់យកមកទុកជាការស្រេច៕

0 comments:

Post a Comment