Friday, July 14, 2017

របៀបធ្វើ បង្អែមអាម៉ុកខ្នុរ


  • គ្រឿងផ្សំ
    • សាច់ខ្នុរ ១ ចានចិតជាចំណិត
    • ខ្ទិះដូង ២០០ មីលីលីត្រ
    • ស៊ុត ១០ គ្រាប់
    • អំបិល ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
    • ស្ករស ១៥០ ក្រាម
    • គ្រាប់ខ្នុរ កន្លះចាន យកសំបកចេញចិតស្តើងៗ
    • ស្លឹកចេក កាច់បត់ ឫ ដាក់ក្នុងកូនចានក៏បាន
    • ខ្ទិះដូង ៣០០ មីលីលីត្រ, ម្សៅអង្ករ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ, អំបិលបន្តិច, ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ លាយចូលគ្នាទុកដាក់ពីលើ
  • វិធីធ្វើ
    • មុនដំបូងយកស៊ុតមកគោះដាក់ចូលក្នុងចានរួចវាយឲ្យបែក
    • យកអំបិល, ស្ករស និងខ្ទិះដូងដាក់ចូលរួចហើយកូរវាឲ្យរលាយចូលគ្នាបានសព្វល្អ (ត្រូវចំណាយពេលយូរបន្តិចបើមិនមានម៉ាស៊ីន)។
    • បន្ទាប់មកយកគ្រាប់ខ្នុរ និងសាច់ខ្នុរដាក់លាយកូរចូលជាមួយគ្នាដែរ។
    • បន្ទាប់ពីលាយរួចរាល់ហើយយកវាដាក់ចូលក្នុងស្លឹកចេកដែលកាច់បត់​រួច ឬក៏ក្នុងចានក៏បាន ប៉ុន្តែកុំឲ្យពេញដាក់តែកន្លះបានហើយ។
    • បន្ទាប់ពីដាក់ក្នុងស្លឹកចេក ឬក៏កូនចានរួចហើយយកវាទៅដាក់ចំហុយ ៣ ទៅ ៤ នាទី។
    • យកខ្ទិះដូងដែលលាយទុកមកដាក់ពីលើ ១ ស្លាបព្រាបាយ ម្តងមួយៗ រហូតទាល់តែអស់ បន្ទាប់មកទុក ៥នាទីទៀតឆ្អិនជាការស្រេច៕

0 comments:

Post a Comment