Friday, July 14, 2017

របៀបធ្វើ បង្អែមបបរពោត


  • គ្រឿងផ្សំ
    • ពោតខ្ចី ៥ ផ្លែ ឈូសយកសាច់
    • ស្ករស កន្លះគីឡូ
    • ខ្ទិះដូងដើម ១ ចានចង្កឹះ ខ្ទិះដូងចុង ១ ចានគោម
    • អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
    • ម្សៅឆា កន្លះចានចង្កឹះ
  • វិធីធ្វើ
    • ដាក់ដំាទឹកកន្លះឆ្នាំ ដាក់សាច់ពោត ដាំឲ្យពុះដាក់ខ្ទិះដូងចុងចូល
    • ពេលបង្អែមពុះហើយ ដាក់ស្ករស អំបិល កូរឲ្យរលាយសព្វល្អ ភ្លក់មើលរសជាតិតាមចំណូលចិត្ត
    • ម្សៅឆាដាក់ទឹកកូរឲ្យរលាយ ចាក់ទឹកម្សៅចូលឆ្នាំងបង្អែម ហើយកូរតិចៗរហូតឡើងខាប់ឆ្អិនល្អលើិកចុះ
    • យកឆ្នាំងមួយទៀតដាក់ខ្ទិះដូងដើម ដាក់អំបិលបន្តិច ម្សៅឆាបន្តិច ចូលគ្នា កូរឲ្យរលាយដាំឲ្យពុះហើយកូររហូតឡើងខាប់ខ្ទិះដូងឆ្អិន លើកចុះ
    • ពេលបរិភោគ ដួសបង្អែមដាក់ចានហើយស្រូបខ្ទិះដូងពីលើ រឹតតែឆ្ងាញ់៕

0 comments:

Post a Comment