Monday, July 10, 2017

របៀបធ្វើ នំដំឡូងបំពង


  • គ្រឿងផ្សំ
    • ដំឡូងបារាំង ២ ដុំ
    • ស៊ុត ៤ គ្រាប់ (យកពណ៌លឿង)
    • ម្សៅអង្ករ កន្លះចាន
    • កំទេចនំប័ុង ១ ចាន
    • អំបិល បន្តិច
    • ប៊ឺរ២ ស្លាបព្រាបាយ
    • ម្រេច បន្តិច
    • ប្រេងឆា ១ ចាន (បំពង)
  • វិធីធ្វើ
    • ដំបូងយកដំឡូងដាក់ស្ងោរប្រហែលជា ៣០ នាទី បន្ទាប់មកយកវាលាងទឹកទុកឲ្យត្រជាក់
    • បន្ទាប់ពីត្រជាក់បកសំបកចេញ ដាក់ចូលទៅក្នុងចានរួចហើយដាក់ ប៊ឺរ, អំបិល និង ម្រេច រូចវាយវាឲ្យបែក
    • យកស៊ុត ២ គ្រាប់គោះដាក់ចាន (យកតែពណ៌លឿង) ចូលកូរវាចូលគ្នាទាំងអស់ឲ្យសព្វរួចគ្របគំរបយកដាក់ចូលក្នុងទូរទឹកកកទុកប្រហែល ២ ម៉ោង
    • បន្ទាប់ពីយកចេញពីទូរទឹកកកត្រូវយកវាមកធ្វើជាដុំមូលតូចល្មម (១ស្លាបព្រាបាយ) ឫ តាមដែលចង់បាន
    • ពេលដែលធ្វើបានហើយយកវាមកប្រឡាក់ជាមួយម្សៅ ស៊ុត ( ២គ្រាប់គោះដាក់ចានលាយអំបិលបន្តិច) និង កំទេចនំប័ុងរួចយកទៅដាក់បំពងឲ្យឆ្អិនឡើងក្រហមជាការស្រេច៕

0 comments:

Post a Comment