- គ្រឿងផ្សំ
- មាន់ ១ក្បាល
- ខ្ទឹមស ៥កំពឹស (ដំឲ្យត្រប៉ែត)
- ត្រយោងចេក ២
- ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល ១ ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករ ២ ស្លាបព្រាបាយ
- ប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្លឹកជីនាងវង ស្លឹកខ្ទឹម ជីបន្លា និងតាំងអោ (ហាន់ល្ទិតៗ)
- ម្ទេស ៥ គ្រាប់ (ហាន់ល្ទិតៗ)
- ក្រូចឆ្មា តាមចំណូលចិត្ត
- របៀបធ្វើ
- ដាំទឹកឲ្យពុះ ដាក់អំបិលប្រហែលកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ និង ខ្ទឹមសចូល សឹមដាក់មាន់ចូល ទាំងមូល ស្ងោឲ្យឆ្អឹងប្រហែល ៣០ នាទី។
- យកត្រយោងចេក កាន់ជាបួន រួចយកដុំនិមួយៗពុះជា ពីរ សឹមហាន់ ជាដុំបញ្ឍ តូចល្មមរួចដាក់ត្រាំក្នុងទឹកមួយសន្ទុះ រួចលាងទឹកឲ្យស្អាត។
- ពេលមាន់ស្ងោឆ្អឹនហើយ ស្រង់មាន់ចេញ រួចដាក់ស្ករ អំបិល ប៊ីចេង ទឹកត្រីចូលក្នុងទឹកស្ងោមាន់។
- បន្ទាប់មកដាក់ត្រយោងចេកចូលទុកឲ្យពុះ។
- យកសាច់មាន់ដែលស្ងោឆ្អឹនទៅហែកជាដំធំល្មម រួចយកទៅដាក់ក្នុងឆ្នាំងសម្លរ (ពេលទឹកកំពង់ពុះ) រួចកូរឲ្យសព្វ ទុកឲ្យពុះជាការស្រេច។
- ពេលទទួលទាន ដួសសម្លរដាក់ចាន រួចដាក់ក្រួចឆ្មា ស្លឹកជី និងម្ទេស តាមចំនូលចិត្តជាការស្រេច៕
0 comments:
Post a Comment