Tuesday, June 27, 2017

របៀបធ្វើ ស្ងោស្ពៃប្រហិតត្រីឆ្លាត


  • គ្រឿងផ្សំប្រហិត
    • សាច់ត្រីឆ្លាត ៣ ខាំ
    • ស្ករ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
    • អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
    • ម្រេច ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
    • ប៊ីចេង ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
    • ទឹក ២ ស្លាបព្រាបាយ
  • គ្រឿងផ្សំសម្លរ
    • ស្ពៃកាញាញ់ ១ គីឡូក្រាម (ហាន់វែងៗល្មម)
    • អំបិល ១ ស្លាបព្រាបាយ
    • ប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
    • ស្ករ ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
    • ស្ទឹកខ្ទឹម ៦ដើម (ហាន់វែងៗល្មម)
    • ទឹក ឫ ទឹកស៊ុបមាន់ ១ លីត្រកន្លះ
  • របៀបធ្វើប្រហិត
    • លាចស្ករអំបិល ប៊ីចេង ម្រេច និងទឹកជាមួយសាច់ត្រីឲ្យសព្វ រួចតប់រហូតដល់សាច់ត្រី និងគ្រឿងផ្សំរលាយសាច់ចូលគ្នា និង ស្វិតល្អ។
  • របៀបធ្វើសម្លរ
    • ដាំទឹកឲ្យពុះរួចយកស្លាបព្រាកាហ្វេជ្រលក់ក្នុងទឹកឲ្យក្តៅ សឹមយកមកចុចប្រហិតម្តងមួយស្លាបព្រាៗដាក់ក្នុងទឹកសម្លរ រហូតដល់អស់ (ស្ងោប្រហែលជា ៣ នាទី)។
    • បន្ទាបមកដាក់អំបិល ស្ករ ប៊ីចេង និង ស្ពៃចូលរួចកូរឲ្យសព្វ ទុកឲ្យពុះ សឹមដាក់ស្លឹកខ្ទឹមចូលជាការស្រេច៕

0 comments:

Post a Comment