Friday, June 30, 2017

របៀបធ្វើ តុំយុំាអវកាស


  • គ្រឿងផ្សំ
    • មឹក
    • បង្គា
    • ត្រីឆ្ពង់ក្រហម
    • គ្រំចំពុះទា
    • ម្ទេស
    • ជីវ៉ាន់ស៊ុយ
    • ស្លឹកក្រូចសើច
    • ក្រូចឆ្មារ
    • ប្រេងឆា
    • គល់ស្លឹកគ្រៃ
    • ទឹកត្រី
    • ខ្ទឹមក្រហម
  • វិធីធ្វើ
    • ត្រីមឹក ហាន់ជាចំណិត ១ ស្លាបព្រាបាយ, បង្គាបកសំបក ១ ពែង, គ្រំចំពុះទា ទាំងសំបក ១០, ត្រីឆ្ពង់ក្រហម ហាន់ជាចំណិត ១ ពែង, គល់ស្លឹកគ្រៃ ៤ ដើម, ស្លឹកក្រូចសើច ៧ ទៅ ៨ សន្លឹក, ក្រូចឆ្មារ ២ ទៅ ៣ ផ្លែ​​, ទឹកត្រី ៣​ ទៅ ៤ ស្លាបព្រាបាយ, ខ្ទឹមក្រហមដុត ៥ ទៅ ៦ មើម, ខ្ទឹមសដុត ៣ ទៅ ៤ មើម, ម្ទេសក្រៀមគ្រាប់ធំ ៨ ផ្លែ, ម្ទេសដៃនាងទុំ ២ គ្រាប់, ប្រេងឆា ឫ ខ្លាញ់ ២ ស្លាបព្រាបាយ, ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ២ ទៅ ៣ ដើម, ទឹកស៊ុបត្រី ១ ពែង, ប៊ីចេងបន្តិច។
    • យកខ្ទះដាក់ខ្លាញ់ដុតភ្លើងឲ្យខ្លាញ់ក្តៅ ដាក់ត្រីចៀនឲ្យឆ្អិនលឿង ពេលឆ្អិនល្អហើយ ដួសឡើងទុកមួយឡែក។
    • ដួសខ្លាញ់ចេញឲ្យសល់បន្តិចបន្តួច ដាច់ត្រីមឹក បង្គា និង គ្រំចំពុះទា ចៀនជាមួយខ្លាញ់ ពេលឆ្អិន ដួសឡើងជាការស្រេច។
    • លាងស្លឹកក្រូចសើច ហែកទុក, ស្លឹកគ្រៃហាន់ជាកំណាត់ពុះពាក់កណ្តាល ទុកដោយឡែក។ យកម្ទេសក្រៀម ដោតចង្កាក់អាំងឲ្យក្រៀម ជាមួយខ្ទឹមក្រហម និងខ្ទឹមស រួចបុកម្ទេស ខ្ទឹម​ ស ឲ្យម៉ដ្ឋ។
    • ដួសខ្លាញ់ ឫ ប្រេងឆា ដាក់ខ្ទះប្រហែស ២ ទៅ ៣ ស្លាបព្រា ពេលខ្លាញ់ក្តៅ ដួសម្ទេសដែលបុកស្រាប់ ដាក់ក្នុងខ្ទះ ជាមួយនឹងទឹកស៊ុបត្រី ១ វែក ដាក់ស្លឹកក្រូចសើច ស្លឹកគ្រៃ ឆាឲ្យក្លិនឈ្ងុយបន្តិច ថែមទឹកត្រី ក្រូចឆ្មា ប៊ីចេង ភ្លក្សមើលតាមចូលចិត្ត។
    • ដាក់ត្រីចៀន និង បង្គា ត្រីមឹក គ្រំចំពុះទា ដែលឆាទុក មកឆាត្រឡប់ឲ្យចូលគ្នា បើស្ងួតពេក អាចថែមទឹកស៊ុបត្រីបានទៀត ល្មមតែមានទឹកខាប់ល្មម។
    • ដួសដាក់ចាន បង់ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ម្ទេសទុំហាន់ យកតែសាច់សំបក ពិសារជាមួយបាយ ឬ ធ្វើជាម្ហូបក្លែម៕

0 comments:

Post a Comment