Tuesday, July 25, 2017

របៀបធ្វើទឹកស៊ុបគុយទាវ

  • គ្រឿងផ្សំ
    • ទឹក
    • ឆ្អឹងមាន់
    • ឆ្អឹងជ្រូក
    • បង្គាគ្រៀម
    • យឺហ៊ី
    • ត្រីគ្រឿម
    • ប៊ិគួក
    • ខ្ទឹមបារាំង
    • ខ្ទឹមស
    • អំបិល
    • ម្រេចមូល
    • ម្សៅស៊ុបមាន់
    • ប្រហិតគ្រឿងចឹញ្រ្ចាំ
    • បន្លែ
    • ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ដើមគីនឆាយ ស្ពៃ។
  • វិធីធ្វើ
    • យកឆ្អឹងជ្រូក ឆ្អឹងមាន់ លាងអោយស្អាតស្រុះទឹកក្តៅ ( ពុះបង់ទឹកខ្មេះ អំបិល ) រូចហើយលាងទឹកត្រជាក់ សំអាតទុកមួយអន្លើសិន។
    • ដាក់ដាំទឹកអោយពុះហើយបង់ឆ្អឹងដែលស្រុះ រូចទុកអោយធ្អិនសិន បន្ទាប់មកបន្ថយភ្លើងតិចៗ រំងាស់រយៈពេល ១.៥ ម៉ោង ហើយបង់រស់ជាតិនិងភ្លក់មើល។
    • រំងាស់អោយនៅសល់៥ឬ៧ លីត្រហើយច្រោះទុកប្រើប្រាស់៕

0 comments:

Post a Comment