Friday, July 28, 2017

របៀបធ្វើ នំស្នូលដូងជាមួយស្ករត្នោត


  • គ្រឿងផ្សំ
    • ម្សៅអង្ករដំណើប ១៥០ ក្រាម
    • ខ្ទិះដូង ១៤០ ក្រាម
    • សាច់ដូងកោសធ្វើស្នូល ៣០០ក្រាម , ២០០ ក្រាមទុកដាក់ខាងក្រៅ
    • ស្ករត្នោត ២០០ ក្រាម
    • ទឹក ៣ ស្លាបព្រាបាយ
    • អំបិល កន្លះស្លាព្រាបាយ
  • វិធីធ្វើ
    • មុនដំបូងយកសាច់ដូងកោស ៣០០ ក្រាម មកលាយជាមួយអំបិលឲ្យបានសព្វ។
    • យកស្ករត្នោតដាក់ចូលក្នុងឆ្នាំង ដាក់ទឹកចូល (សម្រាប់ស្ករដុំ) រួចហើយកូរវាររហូតទាល់តែស្ករឡើងជើងអង្ក្រង ឬ ស្ករឡើងស្អិត។
    • ដាក់សាច់ដូងចូលកូរវាជាមួយស្កររហូតឲ្យស្ករ និងសាច់ដូងស្អិតជាប់ជាមួយគ្នា ហើយដាច់ទឹកស្ករទើបដួសវាទុកឲ្យត្រជាក់។
    • យកម្សៅអង្ករដំណើបមកលាយជាមួយខ្ទិះដូង កូរវាឲ្យទៅជាម្សៅរួចនួតវាស្មានមើលដែលល្មមអាចយកមក ខ្ចប់ធ្វើនំបាន។
    • យកម្សៅម្តង ១ ដុំ (លៃឲ្យសំជាមួយស្នូល) ធ្វើឲ្យសំប៉ែតរួចក៏យកស្នូលដែលបានធ្វើទុកមកដាក់ចូលហើយខ្ចប់ វាធ្វើជារាងមូល។
    • បន្ទាប់មកយកវាមកដាក់ចូលក្នុងទឹកដែលកំពុងដាំពុះ បន្ទាប់មកទៀតទុកវាឲ្យឆ្អិនរួចស្រង់យកមកដាក់ជាមួយសាច់ដូងកោស ពេលនោះអាចញាុំបានហើយ៕

0 comments:

Post a Comment