- របៀបរៀបចំគ្រឿងផ្សំ
- ជើងទាកាត់ក្រចកជើងចេញ ហើយលាងទឹកឲ្យស្អាត បន្ទាប់មក យកទៅប្រឡាក់ជាមួយ
- ស្ករសកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប៊ីចេងកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ម្សៅស៊ុបកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ ស្លាបព្រាបាយ
- ម្រេចបុកឲ្យម៉ដ្ឋ
- ការ៉ុតលាងទឹកឲ្យស្អាតចិតជាម៉ូតហើយហាន់បញ្ឆិតៗ
- ផ្សិតខ្មៅយកទៅត្រាំទឹក ហើយកាត់ជាពីរបើសិនជាធំពេក
- ម្ទេស និងជីវ៉ាន់ស៊ុយ លាងទឹកឲ្យស្អាត
- ម្សៅឆាយកទៅលាយទឹក តែកុំឲ្យរាវពេក
- ខ្ទឹម ស យកទៅចិញ្ច្រាំកុំឲ្យម៉ដ្ឋពេក
- ប៊ីចេង
- ស្ករស
- ម្សៅស៊ុប
- អំបិល
- ប្រេងខ្យង
- ប្រេងល្ង
- វិធីធ្វើ
- ដំបូងត្រូវយកជើងទាដែលប្រឡាក់រួច យកទៅបំពងជាមួយខ្លាញ់ឲ្យក្រៀម ល្មមហើយយកទៅត្រាំទឹកឲ្យរីកស្បែក។ បន្ទាប់មកទៀត ត្រូវយកទៅធ្វើជាផាក់ឡូវ ដោយជាដំបូងត្រូវដាក់ដាំទឹកឲ្យពុះដោយប្រើទឹក ១ លីត្រ។
- បន្ទាប់មកទៀត ត្រូវដាក់ជើងទា ដែលត្រាំទឹករួចចូល សឹមដាក់ប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ស្ករស ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ម្សៅស៊ុប កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ប្រេងខ្យង ២ ស្លាបព្រាបាយ ដោយត្រូវរម្ងាស់ ឲ្យផុយដោយប្រើរយៈពេល ២ ម៉ោង។
- បន្ទាប់ពីផុយហើយ ត្រូវស្រង់ជើងទា យកមក ឆាមួយសាទៀត ដោយជាដំបូងត្រូវដាក់ខ្ទះឲ្យក្តៅសឹន ហើយដាក់ប្រេងឆា ១ ស្លាបព្រាបាយ ចូលឲ្យក្តៅ ហើយត្រូវដាក់ខ្ទឹមចិញ្រ្ចាំ ១ ស្លាបព្រាបាយចូល បំពងឲ្យឡើងជើងអង្ក្រង។
- បន្ទាប់មកទៀត ដាក់ជើងទាចូល ទុកបន្តិច រួចហើយដាក់ការ៉ុត ផ្សិតខ្មៅ ប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ម្សៅស៊ុប ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ដាក់ម្រេចប្រេងខ្យង ១ ស្លាបព្រាបាយ និងដាក់ទឹកស៊ីអ៊ីវកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ។
- ចុងក្រោយត្រូវដាក់ទឹិកស៊ុប កន្លះវែករម្ងាស់ឲ្យចូលជាតិ ប្រហែល ១ នាទី ឲ្យរីងទឹកល្មម ទើបដាក់ម្សៅឆា ដែលលាយជាមួយទឹកច្របល់ចូឡ ហើយដាក់ប្រេងល្ង ១ ចឹប។ រួចដាក់ឆ្នាំងឲ្យក្តៅ រួចចាក់ជើងទាចូលទៅក្នុងឆ្នាំង ដាក់ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ម្ទេសចូលជាការស្រេច។
0 comments:
Post a Comment