Monday, July 10, 2017

​តើសណ្តែក​ខៀវមានអត្ថប្រយោជន៍អ្វីខ្លះមកលើរាងកាយមនុស្ស​ ?

សណ្តែក​បៃតង​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុចិញ្ចឹម និង​វីតាមីន​ដូចជា​វីតាមីន A B C D E និង K ក្នុង​បរិមាណ​ដ៏​ខ្ពស់ ។ វា​មាន​សារធាតុ​រ៉ែ​ដូចជា​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម ម៉ាញ៉េ​ស្យូ​ម ស័ង្កសី និង​សារធាតុ​រ៉ែ​ជាច្រើន​ទៀត ។ វា​ក៏​សម្បូរ​ទៅដោយ​ប្រូតេអ៊ីន និង​ជាតិ​កាក​សរសៃ​ផងដែរ ។​
​ខាងក្រោម​នេះ​ជា​អត្ថប្រយោជន៍​ដ៏​អស្ចារ្យ​មួយចំនួន​នៃ​សណ្តែក​បៃតង​ចំពោះ​សុខភាព​យើង ។​
១ – ភាពធាត់
ការ​ទទួលទាន​សណ្តែក​បៃតង​អាចជួយ​ក្នុងការ​គ្រប់គ្រង ទម្ងន់​រាងកាយ​។ វា​មាន​បរិមាណ​កាឡូរី​ទាប​។ សណ្តែក​នេះ​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​កាក​សរសៃ​ដែល​ធ្វើឱ្យ​អ្នកមាន​អារម្មណ៍​ឆ្អែត ។ វា​រារាំង​ការ​ឃ្លាន​អាហារ និង​ការបរិភោគ​អាហារ​លើស​កំណត់ ដែល​អាចជួយ​ទប់ស្កាត់​ជំងឺ​ធាត់​បាន ​។​
២ – ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ
​សណ្តែក​បៃតង​ជួយ​ក្នុង​ការពង្រឹង ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ ។ វា​មាន​សារធាតុ​ទង់ដែង​ដែល​អាចជួយ​ក្នុងការ​ពង្រឹង​សុខភាព​នៃ​ប្រព័ន្ធ ភាពស៊ាំ​របស់​យើង ។ ដូច្នេះ វា​អាច​ការពារ​យើង​ពី​ការឆ្លង​មេរោគ និង​ជំងឺ ផ្សេងៗ​ដែល​បង្កឡើង​ដោយ​ពពួក​មេរោគ​មីក្រុប ។​
៣ – សុខភាព​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ ​
ការរំលាយ​អាហារ​នឹងមាន​ភាពប្រសើរ ឡើង​ដោយ​ការបរិភោគ​សណ្តែក​បៃតង​។ វា​មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម និង​ជាតិ​កាក​សរសៃ​ដែល​ជួយ​ការពារ​ការ​ទល់លាមក និង​ហើមពោះ​។ វា​ធ្វើឱ្យ​ប្រសើរឡើង​នូវ​សុខភាព​ពោះវៀន និង​ព្យាបាល​បញ្ហា​រំលាយ​អាហារ ​។​
៤ – សុខភាព​ឆ្អឹង
ពន្លក​សណ្តែក​បៃតង រឺ​សណ្តែកបណ្តុះ​គឺ​ល្អ​ខ្លាំងណាស់​សម្រាប់​សុខភាព​ឆ្អឹង​ដោយសារតែ វីតាមីន K ដែល មាន​វត្តមាន​នៅក្នុង​សណ្តែក​នេះ​។ វា​ជួយ​ក្នុងការ​ធ្វើឱ្យ​ប្រសើរឡើង​នូវ​ដង់ស៊ីតេ​ឆ្អឹង និង​ទប់ស្កាត់​ជំងឺ​ឆ្អឹង​ដូច​ជំងឺ​ពុក​ឆ្អឹង​។​
៥ – កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ូ​ល​ខ្ពស់​
​សណ្តែក​បៃតង​គឺមាន​អត្ថប្រយោជន៍​ខ្លាំង ណាស់​សម្រាប់​អ្នកជំងឺ​ដែលមាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ខ្ពស់​។ សណ្តែក​នេះ​មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដែល​ជួយ​ក្នុងការ​កាត់បន្ថយ​កម្រិត​កូ​ឡេស្តេ​រ៉ូ​ល​អាក្រក់ ៕

0 comments:

Post a Comment